Rekonstrukce třiceti bezbariérových zastávek

| | |


Od 6. dubna 2010 se začaly postupně provádět bezbariérové úpravy třiceti zastávek městské hromadné dopravy. Celá akce trvala přibližně do října. Celkové náklady činily 15,7 milionu korun. Jihlavě se na úpravy podařilo získat dotaci EU - Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod. Více na stránkách www.jihlava.cz ZDE

Na nových zastávkách jsou použity kasselské obrubníky (mimo Masarykova nám.) a nová dlažba. Rekonstrukci provedla společnost STRABAG.

Celá obměna se týkala těchto třiceti zastávek. SEZNAM

V podstatě nebyly provedeny výrazné změny, až na pár výjimek. Zastávka Kino Sokol ve směru z centra byla posunuta o 50 metrů zpět. Na původním místě byly kostky zaměněny za asfalt. Stejně tak i změnila svou polohu zastávka Na vyhlídce, která byla posunuta cirka o 20 metrů směrem k nádraží.

Velkých změn se dočkala také smyčka Březinova. Původní záměr byl, aby se mohly ve smyčce trolejbusy předjíždět. Kvůli tomuto rozšíření smyčky byly také na tři dny nasazeny na linku C autobusy.

Cestující na rekonstruovaných zastávkách ocení, že byly vztyčeny nové typy označníků a dosazeny dvě nové lavičky. Nového přístřešku se dočkala akorát zastávka Pod Jánským kopečkem ve směru do centra. Ve smyčce Hlavní nádraží a Březinova byly vyvěšeny pamětní tabulky EU.



Náhradní zastávka U Městských domů - 28. 4.


Nově budovaná zastávka U Městských domů - 28. 4.


Zastávky linky 4 na Hl. nádraží ČD - 17. 6.


Na Vyhlídce - 17. 6.


Pod Jánským kopečkem - 17. 6.


Jiráskova ul. - 22. 6.


Jiráskova ul. - 22. 6.


U Městských domů - 22. 6.


Autobusové nádraží - 22. 6.


Přístřešek v zast. Pod Jánským kopečkem - listopad


nový označník


pamětní tabulka EU



.: Eugen & Intouro :.









odzkoušeno v IE 9.0  |  rozlišení 1024x768  |  jihlavskymhd.g6.cz  |  © MK & M.J. & Eugen 2006-2013